Familjen Nielsen

 
FamNielsen.jpeg

Under Oscars behandlingstid på Akademiska sjukhuset i Uppsala bodde mamma Åsa, pappa Micke och lillebror Victor på Ronald McDonald Hus. Det innebar att familjen fick en paus från sjukhusmiljön, att de kunde laga sin egen mat, se på TV och framförallt att de kunde vara tillsammans och leva som en vanlig familj.

För lillebror Victor var det viktigt att få följa med till Uppsala. I Huset kunde han röra sig fritt och leka med andra barn. Utan Ronald McDonald Hus hade han troligtvis fått stanna hemma större delen av tiden. Huset innebar också att en familjefavorit kunde genomföras – fredagsmyset

– Jag minns första gången som Oscar fick några timmars permission från sjukhuset och kunde ha fredagsmys med oss på Huset. Då fick vi ett leende som vi inte hade sett på länge, berättar mamma Åsa.