Invigning av 8 nya rum 10 september 2019!

Vilken fantastisk dag med mycket glädje och värme, både av sol och alla 200 gäster som var på plats. Sju år har gått sedan första spadtaget till 14 rum togs och idag har vi invigt 8 nya rum så totalt har vi nu 27 rum att erbjuda familjer som behöver vara nära Akademiska sjukhuset och Skandionkliniken. Idag hade vi Anna-Lena Holmström, Björn Ragnarsson, Knut knutsson, Jesper - Pappa som bor i Huset och Lotta Sterning som berättade om Huset, hur det är och bo samt klippte bandet och invigde de nya rummen. Det bjöds på mycket gott att äta, tack till #trillermatobröd #salico #mcdonalds #löfbergslila och #cocacola som gjorde det möjligt att bjuda alla gäster på lunch idag.TACK till Ronald McDonald Barnfond, Arvsfonden och Barncancerfonden och alla ni andra som gjorde detta möjligt. Vi har även flera rumssponsorer Thermo Fisher Scientific, Paul Lederhausen @lennart meldahl Himla ab House of Lolaoch Henrik Lundqvist Foundation.
Många med stora hjärtan som stöttat och och hjälpt oss under åren. TACK från hela vårt Hjärta.

IMG_3486.jpg
IMG_3498.JPG
IMG_3480.jpg
IMG_3467.jpg
IMG_3460.jpg
IMG_3459.jpg
IMG_3458.jpg
IMG_3455.jpg
IMG_3447.jpg
IMG_3443.jpg
IMG_3441.jpg

Styrelseutbildning i Prag

3 medlemmar ur styrelsen Peter, Ola, Britt-Marie samt Verksamhetschef Lotta var på Styrelseutbildning i Prag torsdag och fredag. Ronald McDonald House Charity anordnade konferensen och det var 50 deltagare från Europa samt Sydafrika som deltog. 2 dagar med många konkreta tips för att förbättra vårt arbete.

IMG_3352.jpg

Och nu fortsätter vi utbyggnaden av ytterligare 4 nya rum...

Många har semester och ledigt i juli. Men inte här...Här i Huset är det full fart med många rum bokade, då familjer behöver vara nära sina svårt sjuka barn och bygget på plan 3 och ytterligare 4 rum pågår för fullt. Det gipsas väggar och snart ska rören dras. Trevlig sommar!

#KeeepingFamiliesClose

IMG_2839.jpg
IMG_2840 (1).jpg

Idag för 6 år sedan slog vi upp dörrarna för första gången

IDAG för 6 år sedan slog vi upp dörrarna till de första familjerna som kunde flytta in och bo nära sjukhuset. Det har varit fantastiska år och vi har på 6 år gått från då 14 rum till idag 27 rum. WOW, vilken härlig känsla att inte just nu behöva säga nej till familjer som behöver bo nära.

Det kommer så småningom bli ytterligare 4 rum så totalt 31 rum att erbjuda familjer.


Nästan 3000 familjer har hunnit bo här under åren och många familjer har kommit flera gånger och känner sig verkligen som hemma, trots att det inte alltid blir samma rum man får sova i. Nu längtar många till de får testa sängarna i de nya rummen, även om man helst inte vill bo här så längtar många av barnen tillbaka.


Idag kom det även gamla sedlar på posten, de gör verkligen skillnad och vi sparar för fullt till de ytterligare 4 rummen som ska byggas. TACK Harry 5 år och Ronald McDonald Hus Huddinge för breven idag❤️

IMG_2303.jpg
IMG_2469.jpg

Oj vad det går undan nu....

Oj vad det händer mycket här, väggar och nästan alla fönster är på plats. Målaren är på plats och spacklar och grundmålar, snart tapetsering Nordsjö Idé & Design Uppsala och Svenskt Tenn.
Nu längtar vi till de 8 nya rummen står färdiga så att fler familjer kan vara nära sina svårt sjuka barn.
#KeepingFamiliesClose

IMG_1596.jpg

Åh vad det värmer i hjärtat!

Här är ett utdrag från vår gästbok, inlägget är från januari i år! Tack för fina ord och Lycka till!

IMG_1563.jpg

Vinter ute, tur att taket är på.

Idag har vi -15 grader i Uppsala. Massor med snö så det känns skönt att taket är på så att den nya utbyggnaden är snöfri så att byggarna kan koncentrera sig på att göra klart på insidan. I januari hade vi taklagsfest så nu ser vi fram med spänning hur det kommer att se ut inne i Huset. Till sommaren hoppas vi att familjerna kan flytta in.

Vi fick även ett hus inne i lekrummet som barnen kan leka med, TACK för julklappen!

Just nu jobbar vi med inredning av Huset. 8 nya rum behöver alltifrån sängar till lampor.

Vi har just nu 2 rumssponsorer, Henrik Lundqvist Foundation och Thermo Fisher Scientific
Phadia AB. Vill du också bli rumssponsor? Kontakta lotta.sterning@rmdbarnfond.se

IMG_1434.jpg
IMG_1475.JPG
video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Så mycket som händer nu så vi har glömt skriva på bloggen....

Det har varit jul och ett nytt år har börjat. Oj vad mycket som hänt…. Jul med många gåvor till Huset och utbyggnaden av 8 nya rum, julklappar till alla familjer som var kvar i Huset på julafton och klappar till alla barn som bodde i Huset veckan innan jul. TACK alla för bidrag, gåvor m.m som gjorde julen till ett fint minne trots at många familjer firade julen långt hemifrån.

Bygget pågår för fullt och på onsdag har vi TAKLAGSFEST, taket är på så skönt nu när kyla och snö kommit.

Älgen Ärling som auktionerades ut under december gick för 20.000 kr som oavkortat går till utbyggnaden av 8 nya rum. TACK till Lina och Catarina för ert engagemang och SH-bygg som vann budgivningen.

IMG_5396 kopia.jpeg

Följ vår adventskalender varje dag på Facebook där vi berättar om Huset

https://www.facebook.com/Ronald-McDonald-Hus-Uppsala-196613024006661/?eid=ARA0_XxxGKRRaZqLUstObBoADPsp6Rn-7lEvXe1pFHyYp88OFtZW6GCa2djLriVaFdW3W15DuEcwW3Bb

Lucka 11.jpg

Nu bygger vi ut med 8 nya rum och insamlingen fortsätter

Nu är det dags för oss att bygga ut med 8 nya rum så att fler familjer får möjlighet att vara tillsammans och nära sina svårt sjuka barn. Julen börjar närma sig och många familjer kommer ej att få åka hem utan vara långt ifrån nära och kära. Vill du ge ett bidra till vår kommande utbyggnad eller underlätta julen och göra det trevligt för familjerna under jul?

Swisha ett bidrag på 123 515 8217 eller gör som familjen Lopez, starta en insamling via better now eller gör det enkelt - bidra till Natalies insamling.

TACK!

https://se.betternow.org/fundraisers/hjalp-natalie-att-samla-in-pengar-till-ronald-mcdonald

Skärmavbild 2018-11-07 kl. 16.34.39.png

Mycket som händer just nu

Oj oj vad länge sen jag skrev och berättade något! Vi fortsätter med insamling av pengar och möbler till utbyggnaden av 8 nya rum.

Som en del av detta hade vi Babblarna på besök i stan, vi hade 3 föreställningar på SEB USIF arena och WOC marketing hjälpte oss med projektet. VI hade bl.a även hjälp av Renault här i Uppsala, Eckerölinjen, Ticketmaster och konsertteknik så det blev en stor peng till vår kommande utbyggnad, stort TACK till alla som kom och Jens Engström som fotograferade

DH0R5507.jpg

Konferens för alla Ronald McDonald Hus i Världen

Efter 5 dagar i Chicago på RMHC konferens är det dags för jobb igen. Inspirerande dagar, umgåtts med kollegor på Ronald McDonald Hus ifrån mer än 60 länder och umgåtts med mina kollegor i Sverige på Ronald McDonald Hus, Ronald McDonald Barnfond och en ordförande Anders. Nu laddar vi för #8nyarum. Tack till Elin och Anna som tog hand om Hus och familjer denna vecka
#keepingfamiliesclose

 

IB.jpg
AV.jpg
39891426_853769208166802_748133661731192832_n(1).jpg
frull.jpg

Iréne, initiativtagare och grundare till Ronald McDonald Barnfond

I söndags orkade inte Iréne Lederhausen längre, efter att ha kämpat mot tuffa utmaningar en längre tid. Hon var en utav grundarna och initiativtagarna till Ronald McDonald Barnfond och våra 5 Hus i Sverige. Våra tankar går till familjen. TACK för allt, och du ska veta hur mycket du betytt för alla familjer och  #ronaldmcdonaldhus/ Många kramar

irene.png

Ride of Hope med målgång på Ronald McDonald Hus i Uppsala

I går var det RideOfHope, sträckan Västerås-Uppsala. 145 deltagare som cyklade i både sol och regn. Målgång var på Ronald McDonald Hus Uppsala, Vi ses nästa år. #barncancerfonden#keepingfamiliesclose

IMG_0084.jpg
IMG_0092.jpg
IMG_0091.jpg

Just nu sommar och lite lugnt

Markarbetena är klara och vi väntar på gjutning av grund som sker i mitten/slutet av augusti. Många hjälper oss med utbyggnaden av #8nyarum.

Ronald McDonald Barnfond, Arvsfonden, Gabrielssons stiftelse, Roland Edin Claes-Göran Jönsson, Himla, By Rydéns, FM Mattson, IFÖ, Livsmedelsteknik, Vega, Höganäs kakel, Nordsjö färg m.fl. Även familjer som bor eller bott på Huset sätter in en peng eller gör en insamling via Better now. Vill du också hjälpa till? Kontakta Lotta Sterning 076 00 11 085 eller maila mig lotta.sterning@rmdbarnfond.se

IMG_5991.JPG

Nu händer det mycket....

Oj oj oj vad det händer mycket nu, Huset fyllde ju 5 år i början av månaden och sedan har tiden bara rasat iväg. Många familjer som bor och många som tyvärr ej fått plats. Midsommar firades med jordgubbstårta men framför allt har nya utbyggnaden påbörjats med markarbeten.

Midsommarveckan monterades lekplatsen ner för att efter utbyggnaden av 8 nya rum monteras upp igen på annan plats. Markarbetena fortsätter och nu förstår vi hur det blir då utgrävande där Huset ska få plats är klart. Så spännande.... Följ oss gärna på Instagram där vi börjat berätta om utbyggnaden av #8nyarum.

Flera sponsorer är klara och i förrådet finns nu TV, kaffebryggare och vattenkokare så att familjerna kan få en kopp kaffe eller te när de kommer.

 

IMG_5982.JPG
IMG_5904.JPG
IMG_5983.JPG
IMG_5905.JPG

Vi firar 5 år - Hipp hipp hurra!

Idag firar vi 5 år. Vi firar med tårtor från Triller Mat och Bröd, ballonger och fiskdamm. Hipp hipp hurra! 
Välkommen kl. 13 om du har vägarna förbi
#keepingfamiliesclose

IMG_5750.JPG

Välgörenhetsmiddag på Berns

Vilken magisk afton det var igår på Berns, välgörenhetsmiddag och auktion till förmån för Ronald McDonald Barnfond. Pengarna går till utbyggnader av befintliga hus samt ev. fler Hus. Ronald McDonald Hus Uppsala fick 450.000 kr till utbyggnaden av 8 nya rum. 250.000 kr kom från Henrik Lundqvist Foundation - Stort tack till Henrik och Therese. Tack till Claes-Göran Jönsson och Roland Edin för era bidrag. Det kommer att göra skillnad.
#keepingfamiliesclose

 

IMG_5674.JPG

Välgörenhetsmiddag på Huset och AW för medarbetare och volontärer

Förra veckan blev en riktig festvecka. I onsdags hade vi en välgörenhetsmiddag på Huset med middag och lite auktion.  Det blev 20.000 kr till vår kommande utbyggnad - 8 nya rum och fredagkväll var det AW för medarbetare och volontärer hos Lotta. Det serverades mat och dryck och solen sken. Stort TACK till er alla för vad ni gör för vårt fina Hus. Nästa år har vi 8 nya rum.
#keepingfamiliesclose 

 

 

IMG_5608.JPG
IMG_5596.PNG
IMG_5595.JPG

Hem efter 6,5 veckapå Ronald McDonald Hus

Hej!

Jag heter Amanda och är 11 år (12 år i juni).
I augusti förra året märkte jag att det inte stod rätt till.
Efter flera undersökningar och röntgen, 2 biopsier stod det fast att jag fått en tumör, Ewing sarkom. Nu började en mycket jobbig tid med cellgifter och alla biverkningar som följer…. ( har nog fått varenda biverkning som går att få…) En bit in i behandlingen skulle jag få strålningsbehandling och vi fick åka till Uppsala i 6,5 veckor.
Under den här tiden hade vi turen att få bo på Ronald McDonald Hus. Jag tycker det har känts bra. Det är fräscht, hemtrevligt och mysigt. Jag har träffat nya människor som varit i samma situation, och det har varit väldigt bra. Väldigt skönt att slippa vara så mycket på sjukhuset, för det gillar jag inte.

TACK för ALLT, Ronald McDonald Hus!// Kram Amanda Lagg

Ronald McDonald Hus Uppsala: -Tack Amanda med familj som startade en insamling via Better Now som gav oss 26.000 kr till vår kommande utbyggnad med 8 rum och ni fick ett löv i vårt sponsorträd!

På bilden är Amanda med sin tvillingsyster Matilda

Amanda.JPG