Bo på Huset

barn i kök

På Ronald McDonald Hus i Uppsala finns det numera 27 familjerum, där familjer med sjuka barn kan bo. Rummen har namn efter figurerna i Pelle Svanslös-böckerna. I nya delen där det är 8 rum finns det rum som bl.a heter Manne Melon samt Henrik Lundqvist rummet. Där finns det 3 rum som har utgång direkt från rummet samt solalkov, detta för de mest infektionskänslig barnen samt större barn som vill ha lite eget utrymme. Det finns tre-fyra sängar i varje rum, med möjlighet att sätta in fler, upp till 5 personer får bo i varje rum. Rummen har dusch och toalett, trådlöst nätverk och de boende lånar sängkläder och handdukar. I köket har varje familj eget skafferi, kyl och del i frys. När familjen åker hem ska rummen städas utav familjen enligt lista som sitter på varje rum. Tvätten läggs i tvättstugan så tvättar vi den.

Incheckning kan ske from kl 14 på ankomstdagen

Utcheckning ska ske senast kl. 12 på avresedagen

Nära till allt

Huset ligger på Blåsenhusgatan 6, nära Akademiska Sjukhuset och Skandionkliniken som öppnade 2015 och är en viktig del i cancerbehandlingen som bedrivs i Uppsala. Närmaste mataffär är ICA Hörnan, på Artillerigatan, några minuters promenad bort. Det finns cyklar att låna för att åka och handla eller bara ta en tur i området.

Det dagliga

I Huset lagar familjerna sin egen mat, städar sina egna rum och tvättar sin egen tvätt. All utrustning för detta finns så klart i Huset. I Huset finns sju vardagsrum, två lekrum, ett rörelserum, bibliotek, spel- och datarum, matrum och en lekplats utomhus. ca 14 anställda och ett 10-tal volontärer sköter driften av Huset.

Incheckning sker efter kl. 14 och utcheckning senast kl. 12 avresedagen.

Boka rum på telefon 018 50 23 05

Vägbeskrivning

Här kan du ladda ner en vägbeskrivning till huset samt information

kök